Warning: A non-numeric value encountered in /home/rjci5138/public_html/toyp/wp-content/themes/toypjciro/functions.php on line 5763

Calin Brandabur

Categorie: Științific, tehnic

Nume și prenume candidat: Brandabur Călin

Nominalizare: JCI Timișoara

Ocupația sau profesia candidatului: Inginer, CTO Symme3D

Educație – Diplome, Premii:

  • Absolvent Facultatea de Inginerie Ioan Slavici,
  • Locul 1 la Salonul internațional de Invenții Timișoara 2015 și 2016
  • Locul 1 și medalia de aur pentru excelență în inginerie oferită de Universitatea Politehnică București,
  • câștigător Get In the Ring Romania (București) și Europe (Sofia Bulgaria)
  • câștigător Get In the Ring Europe (Sofia Bulgaria)
  • plasat în Top 14 mondial Get In The ring (Medellin Columbia)

 

Lista celor mai importante lucrări/articole publicate și o scurtă descriere a acestora:

Cea mai importantă realizare a candidatului este crearea unui start-up inovativ (Symme3D Manufacturing), un start-up al cărui produs dezvoltat, imprimanta 3D, a fost premiat la numeroase competiții locale, naționale, internaționale, o inovație câștigătoare la saloanele naționale de invenții și premiată cu Medalia de Aur pentru Excelență în Inginerie “Gheorghe Lazăr” de Universitatea Politehnică din București.

Symme3D a fost nominalizat și a câștigat și premiul de Cea mai Inovativă Companie, premiu acordat de Camera de Comerț, Agricultură și Industrie (CCIAT) Timișoara, fiind prima companie care a primit o asemenea distincție la nivel național.

Pe plan internațional, Symme3D este câștigător al Get In The Ring Middle and Eastern Europe, într-un eveniment la Sofia în 2016, finalist top 15 mondial la Get In The Ring World Wide eveniment susținut în cadrul Global Entrepreneurship Congress din Medellin Columbia precum și nominalizat Startup Of The Year la European Startup Awards, câștigător în România.

Symme3D a început cu dezvoltarea unei imprimante 3D complet originală, din toate punctele de vedere (mecanic, electronic, software, design), formând diverse parteneriate cu universități de profil din România dar și din Europa. Imprimantele Symme3D sunt folosite azi în toate industriile (de la automotive, până la bijuterii, medicină). Clienți precum Renault România, Renault Franța, Continental, LTHD, MAHLE, giganți automotive folosesc imprimantele dezvoltate de Symme3D pentru diferite procese de prototipare rapida.

Anul acesta Symme3D a lansat primul bioprinter din europa de Est, 100% românesc, în parteneriat cu centrul de cercetare Oncogen Timișoara, centrul de cercetare Pius Branzeu Timișoara. De asemenea în colaborare cu The National Institute for Research & Development in Chemistry and Petrochemistry  (ICECHIM), “Carol Davila” University of Medicine and Pharmacy Bucharest, Oxy Solutions AS Norvegia s-au inițiat și implementat proiecte pentru manufacturarea și bio imprimarea 3D a unor proteze pelvice. „The pelvic prosthesis will be designed to fill the empty excavation, to support the intestinal loops and to prevent any inflammatory phenomena caused by the adherence of perineal tissue”.

Tot anul acesta, în colaborare cu ASD Advanced Simulation & Design GmbH Germania, University of Heidelberg department of visceral surgery Germania, s-au pus bazele unui proiect unic în lume de printare 3D cu material biologic al pilonilor pancreatici. Acest proiect este începutul unei ere noi în care printarea 3D de organe să fie realizabilă și mult accesibilă.

 

Informații cronologice cu privire la cariera candidatului și domeniul de activitate:

  • 2014-2017: CTO si CEA Symme3D
  • 2013-2017: Fondator și CEO la RaceToMillion LLC
  • 2012-2017: CTO TwitNotate LLC (TwitNotate.com is the first image annotation service and annotation ads marketplace for twitter images. For more information visit www.twitnotate.com or follow @twitnotate on twitter)
  • 2012-2017: Executive Board Member BC&BK LLC
  • 2012-2017: CTO la HelpNav LLC (HelpNav.com is the Customer-Cam.com 2.0. HelpNav is a cloud based support marketplace where individuals and companies can offer website to website/mobile devices customer support to the general public. For more information visit www.helpnav.com and follow @HelpNav on twitter)
  • 2003-2014: Chief Software Arhitecture la V2Rmobile Solutions SRL
  • 2008-2012: CTO RustyRecon LLC Florida (Rusty Recon is a free and powerful online community that can be utilized by anyone for social networking, e-commerce, forums, or classified listings. Rusty Recon is designed to showcase multiple special interest sites. These sub sites all share a common format and are all easily accessible from one another. Rusty Recon sites are interconnected through the home page and are easy to use. The overall goal of our company is to eventually make all the current pay sites obsolete by offering users the opportunity to take advantage of free sites dedicated to each product. This can be accomplished while not compromising on either the professionalism or the cutting edge features that other successful free sites continue to omit with every new version. Rather than creating locality based sub sites that have a tremendous smorgasbord of different types of products we have employed the pay site popularized product criteria specific distance based zip code searches along with regional filters)
  • 2008-2009 Consultant, trainer și software arhitect la SRG America New Jersey
  • 2003-2005: Project Partner la Azaire Networks California (T-Mobile Glossy GUI creation research and maintenance. Implemented Azaire network’s IPv6 APIs to Windows Mobile powered Pocket PCs)

 

Detalii suplimentare cu privire la realizările excepționale ale candidatului și provocările cu care s-a confruntat pentru a le atinge:

Călin Brandabur este un inginer de excepție care a trecut de la realizarea de mici avioane în SUA la construirea de imprimante 3D fabricate în România, la Timișoara, pe care le vinde unor companii din întreaga lume. Fondatorul companiei Symme3D, realizează imprimante 3D performante, utile în toate domeniile, dar mai ales în cel medical și în automotive. Compania sa oferă servicii de printare doar în situații excepționale, cum este cazul urechilor și nasurilor de mici dimensiuni care se realizează, în acest moment, la centrul OncoGen de lângă Spitalul Județean Timișoara.

“Cu o imprimantă 3D se pot face foarte multe lucruri. De exemplu, doctorii de la Institutul Fundeni au dorit să grăbească procesul de pregătire a unui medic chirurg în operația pe cord a unei fetițe de șase ani. Nu se vedea foarte clar tumora pe inimă, doctorul a izolat zona de interes de pe computerul tomograf, a printat inimioara și a putut să exerseze efectiv cu inimioara de plastic în mână, cu bisturiul. Astfel, au scăzut 25 de minute din operație și a scăzut riscul de a dezvolta probleme cerebrale cu până la 75%. Când a venit domnul doctor la noi, mi s-au înmuiat efectiv genunchii. Tehnologia a fost folosită înspre bine, facem un lucru bun semenilor noștri”, a povestit candidatul nostru.

Fondatorul Symme3D a ajuns să colaboreze cu Centrul de terapii genice și celulare în tratarea cancerului (Oncogen) și își pune mari speranțe în rezultatele acestei colaborări.

În acest moment, la OncoGen se printează urechii și nasuri de foarte mici dimensiuni, care au și celule stem ce au trăit chiar și două săptămâni. Este incredibil că avem această tehnologie la îndemână. Folosind celule stem de la pacient, Călin și colegii săi încearcă să repare niște daune, folosind celulele pe care le au la dispozițtie și pe care le reprogramează să devină un organ. „Nu intervenim în procesul de creație, ci ajutăm un om”, consideră fondatorul Symme3D. Aceasta este o provocare mare cu care se confrunta dar pe care spera sa o finalizeze cu succes.

Călin Brandabur spune că mai sunt foarte mulți pași de făcut până când la Timișoara vor fi printați și rinichi sau ficat ce vor putea fi apoi transplantați la oameni.

 

Listă a premiilor și distincțiilor importante primite de către candidat, care ilustrează realizările sale:

  • Medalia de Aur la Salonul Internațional de Invenții Traian Vuia Timișoara, 2015
  • Startup Of the Year Romania 2015
  • Get In The Ring middle weight champion Romania
  • Finalist Get in the ring worldwide (top 14 worldwide – Medellin Colombia)
  • Finalist Chivas The Venture (Bucuresti 2015)
  • Medalia de Aur la Salonul Internațional de Invenții Traian Vuia Timișoara, 2016
  • Get In The Ring middle weight champion Eastern and Central Europe (Sofia Bulgaria)
  • Finalist Chivas The Venture (București 2016)
  • Medalia de Aur pentru Excelență în Inginerie “Gheorghe Lazăr” de Universitatea Politehnică din București, 2016
  • Premiul de excelență și Trofeul Top firme Timiș, pentru „Cel mai inovativ startup” oferit de Camera de comerț, industrie și agricultură Timiș, 2016
  • Finalist Get In The Ring Central Europe (Budapesta, Ungaria)
  • TEDx Speaker la TEDx Eroilor (Cluj Napoca, 2017)
  • Locul 1 la 200 Seconds of Fame, organizat de start-up.ro în cadrul ICEEEFest 2017 București
  • MVP Academy Finalist (Bucharest, 2017)
  • Prima companie pre-acceptata în acceleratorul Orange Fab.

 

Referințe primite din partea autorităților care ilustrează realizările candidatului:

  • Președintele României Klaus Iohannis a vizitat laboratorul din cadrul Oncogen, eveniment în care i-au fost prezentate imprimantele 3D dezvoltate de timișoreni, președintele declarându-se „impresionant”.
  • Premiul de excelență și Trofeul Top Firme Timiș, pentru cel mai inovativ Start-up oferit Camera de Comert, Industrie și Agricultură (CCIAT) Timișoara, fiind prima companie din România care a primit această distincție
  • https://start-up.ro/succes-in-sase-luni-imprimante-3d-facute-la-timisoara-in-laboratoarele-renault-si-continental/
  • http://www.iceefest.com/academy/speakers/calin-brandabur/
  • http://adevarul.ro/locale/timisoara/calin-brandabur-colegii-laboratorul-oncogen–7_57f3c2105ab6550cb8427a28/
  • http://www.digi24.ro/regional/digi24-timisoara/creatorul-masinii-cu-piese-printate-3d-la-timisoara-jim-kor-cauta-idei-de-la-specialistii-romani-390875
  • http://www.mediafax.ro/social/prima-bio-imprimanta-3d-din-romania-care-va-printa-rinichi-sau-ficat-realizata-la-timisoara-15767110
  • http://financiarul.ro/2015/06/11/o-echipa-de-tineri-ingineri-a-creat-prima-imprimanta-3d-suta-la-suta-romaneasca/
  • http://www.yoda.ro/gadgeturi/romanul-care-a-construit-prima-imprimanta-3d-pe-sistem-delta-din-romania-zne-batem-cu-birocratia.html

 

Modul în care candidatul exemplifică principiul exprimat în următoarea linie a Crezului JCI: „Lucrul în folosul umanității este cea mai nobilă formă de a munci.”

De ani de zile Călin Brandabur își dedică energia și resursele financiare realizării unui proiect dedicat umanității: o imprimantă 3D capabilă să creeze organe care pot înlocui organele nefuncționale ale unor concetățeni. Acest demers pur umanitar ar salva an de an foarte multe vieți și odată cu ele ar schimba în mod pozitiv foarte multe destine.

De ce persoana nominalizată ar trebui să fie dintre cei 10 tineri remarcabili ai României în 2017 și reprezentantul nostru în competiția internațională din 2018?

Șansa României de a recupera decalajele care o separă de țările dezvoltate stă în inovativitatea cetățenilor săi și în capacitatea acestora de a valorifica inovațiile generate de ei în țara natală. Călin Brandabur este un român care după o experiență internațională relevantă s-a întors în țară ca să pună în aplicare un vis: acela de a realiza și produce în România, cu componente românești, o imprimantă 3D ale cărei rezultate să impacteze un sector foarte important oriunde în lume – sănătatea. Inovația sa remarcabilă, recunoașterea internațională de care se bucură produsul său, ne fac să credem că Brandabur Călin trebuie să fie unul dintre cei 10 tineri remarcabili din România.