Warning: A non-numeric value encountered in /home/rjci5138/public_html/toyp/wp-content/themes/toypjciro/functions.php on line 5763

Ei sunt cei Ten Outstanding Young Persons din ediția 2016 din România:

Veronica SOARE

Veronica SOARE

Categorie: Umanitar, Voluntariat
Nominalizare: JCI București

Realizări:

Veronica Soare a lansat proiectul de voluntariat minuni.ro – caleidoscop de fapte bune, sub umbrela caruia organizeaza evenimente si intamplari in care strange fonduri de fiecare data pentru alt proiect, invatandu-i pe oameni sa doneze timp, bani, know-how

Ultimul ei proiect a fost #minunipeCamino, a strabatut Camino de Santiago pentru Inima Copiilor. 910 km in 40 de zile, timp in care ne-a facut partasi la drumul ei prin povesti despre oameni si locuri, indemnandu-ne sa donam pe profilul ei de pe Galantom pentru Inima Copiilor, un ONG care ajuta copii cu probleme cardice si care a construit in 2013 cea mai moderna sectie de terapie intensiva pentru nou-nascuti din Europa de Est. #minunipeCamino e probabil cel mai mare proiect de strangere de fonduri al unui fundraiser voluntar din Romania.

Anul trecut in octombrie a fost la Bacau, unde a construit impreuna cu alti 200 de voluntari internationali si corporate 8 case in 5 zile in cadrul proiectului Big Build, al celor de la Habitat for Humanity Romania. Ea a fost singurul voluntar roman care nu facea parte dintr-o corporatie, pur si simplu a vrut sa fie acolo si sa construiasca si sa ne arate ca ne putem implica si astfel. Anul acesta, intre 3-7 octombrie, va fi iar la Bacau – de data aceasta va merge cu o echipa minuni.ro. 800 de voluntari romani si internationali vor construi 40 de case in 5 zile.

Veronica si-a donat ultimele doua aniversari – in 2015 pentru Magicamp, tabara copiilor cu afectiuni oncologice – iar anul acesta pentru Asociatia Sonia Maria, mai exact pentru Sonia, o fetita de opt ani nascuta cu inima pe partea dreapta, intre timp operata cu succes in Boston, USA.

Catelusa ei gasita pe strada si transformata in poveste pe pagina ei de Facebook a strans, in doua evenimente Lola & Friends Charity Party – 14.500 de lei, bani din care s-au cumparat de Mos Nicolae in ultimii doi ani cadouri si jucarii pentru copiii din centre de plasament.

Realizarea ei majora e ca pune in oameni dorinta de a face bine in jur. Provocarile ei – in fiecare zi altele. Dar le vede ca pe niste ziduri care trebuie escaladate.

Ovreiu Elena

Elena OVREIU

Categorie: Inovații medicale
Nominalizare: JCI Bucuresti

Realizări:

Elena Ovreiu se pune in slujba oamenilor si a umanitatii prin natura activitatii sale – aceea de cercetare in domeniul medical, fiind implicata in cele mai recente descoperiri si trenduri in zona de medicina computationala, imagistica, bioinformatica. Ea aduce din cunostintele sale si leaga punti intre mediul academic , sectorul medical si partenerii potentiali atat din strainatate, cat si din Romania, punand astfel tara noastra pe harta internationala in domeniul inovatiilor medicale.

Elena a organizat la Bucuresti doua editii ale Summer School on Imaging for Medical Applications (SSIMA), in 2015 si in 2016, din dorinta sa de a aduce in Romania specialistii, cercetatorii si partenerii cu care se pot dezvolta proiecte si aplicatii in acest domeniu, de care sa beneficiez si mediul local – academic, de business si cetatenii care vor avea nevoie de acces la astfel de instrumente medicale de ultima tehnologie.

Bogdan Pislariu

Marius Bogdan PISLARIU

Categorie: Economie, afaceri, antreprenoriat
Nominalizare: JCI Iași

Realizări:

ANTREPRENORIAT:

Bariot – sistem si tehnologie de inventariere instant pentru Horeca

Elefin – sistem si aplicatie management si cultura financiara (TOP 30 cele mai inovatoare companii din Romania, Castigator EuroCloud Romania, TOP3 EuroCloud Europa)

Perspective Management – sistem si aplicatie de stimulare si dezvoltare personala si profesionala pentru angajati,prezentata in 2012 la San Francisco in cadrul celui mai mare concurs de aplicatii business din lume

NanoShine – nanotehnologie si sistem de franciza pentru placarea tuturor suprafetelor cu ceramica

La Fierarie & Talcioc Cultural – PUB-uri destinate evenimentelor culturale într-un cadru nonformal, peste 500 deevenimente organizate

INOVARE:

– Volan orbital, reprezentat de un inel concentric – coaxial, fără ax central care permite vizualizarea optima a intrumentelor de bord

– dispozitiv de masurare a variatiilor acceleratiei gravitationale, destinat cercetarilor stiintifice

– Roata propulsata electomagnetic cu sistem de centrare, fixare si absorbtie a socurilor integrat. Principiile folosite in levitatia magnetica standard, incorporate in interiorul unei roti.

– SleepWell, o solutie pentru dormit in timpul calatoriilor lungi care si detensioneaza muschii gatului si maseaza centrii de prosopunctura de la nivelul capului.

– Turbina acceleratoare de flux pentru producerea energiei electrice pe curentii de apa

– Baston cu senzori pentru nevazatori pentru ghidare si orientare

Matican Theodor

Theodor MATICAN

Categorie: Auto-depășire
Nominalizare: JCI Craiova

Realizări:

Theo Matican, sportivul special al Craiovei, multiplu medaliat la competiții naționale și internaționale rezervate persoanelor cu dizabilități, fie că a fost vorba de înot, schi sau ciclism, a oferit tuturor o adevărată lecție de ambiție și voință, depășindu-și situația și devenind un exemplu pentru mulți.

Deși Theo a fost diagnosticat cu paralizie cerebrala forma diskinetica, extrapiramidala, coreoatetozica – Tulburari de statica si dinamica, de coordonare, tulburari de mers, tulburari de vorbire, ADHD și astm el a dat dovadă de voință atingând performanțe sportive la ciclism, schi alpin și inot.

Dan George Stefan

Dan George STEFAN

Categorie: Economie, afaceri, antreprenoriat
Nominalizare: JCI Bucuresti

Realizări:

Dan George Stefan a revenit in Romania in 2006, dupa studii si acumularea unei experiente in strainatate, in special in Franta. Alaturi de fratele sau, Marius, ei au fondat compania „Autonom Services”, pentru a furniza servicii de inchiriere auto. Au pornit din regiunea Moldovei, iar sesizand oportunitatea de piata, s-au extins la nivel national, devenind in cativa ani cea mai mare companie din Romania pe piata de Rent-a-Car, cu venituri de peste 15 milioane de euro anual si cu ambitii de extindere in alte tari.

In tot acest interval de timp, pe langa succesul in business, Dan Stefan a creat impreuna cu colegii sai un „mediu autonom”, prin care sa impacteze o serie de comunitati. Angajatii sai sunt implicati in proiecte sociale destinate tinerilor, copiilor, Fundatia Autonom tintind doua arii principale de impact: Educatia si Mediul Inconjurator.

Autonom este o organizatie care invata ea insasi: toti angajatii au un plan personalizat de lectura, fiecare citind minim o carte de business pe luna. Fiecare angajat are un plan de dezvoltare personala, pe care se pune mai mult accentul in evaluarea performantei decat pe KPI clasici. Nu exista restrictii de buget pentru training-uri sau cursuri, daca ele sunt consistente cu misiunea companiei.

Dan Stefan se implica de asemenea in ONG-uri cum ar fi: Junior Chamber (JCI) Bucuresti, Family Business Association si alte asociatii axate pe incurajarea antreprenoriatului si a cetateniei active. In JCI el este membru, mentor in programe de antreprenoriat cum ar fi ‘JCI Tineri Antreprenori’ si pune la dispozitie resurse logistice si educationale pentru cei care solicita acest lucru.

Vieru Georgiana

Georgiana VIERU

Categorie: Umanitar, voluntariat
Nominalizare: JCI Iasi

Realizări:

Georgiana Vieru reprezinta, prin munca ei, exemplul clar ca omul sfinteste locul. Dovada stau proiectele desfasurate din 2012 pana in prezent : „Colorează un destin”, „Balul de la Castel”, proiecte care au reusit sa mobilizeze sumele necesare infiintarii centrului Fundatiei Bethany, centru in care peste 150 de copii beneficiaza de recuperare de-a lungul timpului, si cel mai important au facut progrese notabile.

Plecând de la campania “Colorează un destin!”, Georgiana a selectat metodele de strângere de fonduri care au funcționat și le-a aplicat anual, îmbunătățind continuu și aducând tot mai mulți oameni la evenimentele organizate. Prin comunicarea deschisă și transparența organizației, a câștigat încrederea unor oameni importanți care au devenit, mai apoi, ambasadorii organizației.

Faptul ca Georgiana a reusit sa aduca alături de proiectele Fundației Bethany mai bine de 3000 de oameni din Iași si nu numai, oameni care au îmbrățișat misiunea acesteia și o sprijina de fiecare data (dovada ce mai recenta este Balul de la Castel, la care au fost mobilizati 56000 Euro), confirma ca ea este un lider al generatiei sale, un model de urmat.

Victor MIRON

Victor MIRON

Categorie: Cultural
Nominalizare: JCI Cluj

Realizări:

Din 2014 si-a dedicat timplul liber campaniei de promovare a lecturii “Cartile pe fata”, care in acest moment a strans o comunitate online de peste 71000 de cititori si peste 20 de actiuni de incurajare a lecturii. In iunie 2015 s-a implementat in prima faza pentru 4 zile la Cluj-Napoca si se estimeaza ca 10 000 de oameni au beneficiat de aceasta gratuitate devenind ambasadori ai lecturii pentru ceilalti calatori din autobuze. Vestea acestei gratuitati a facut inconjurul lumii si Clujul a fost dat exemplu pozitiv peste tot. Oamenii de pe toate continentele i-au scris lui Victor spunandu-i ca o sa incerce sa convinga si autoritatile de la ei din oras sa implementeze ideea lui.

A dat dovada de perseveranta si creativitate in acesti ani de munca pentru a convinge cat mai multi oameni sa citeasca. Daca un om citeste si daca isi creste nivelul de cultura acest demers are beneficii pentru toata comunitatea din jurulul lui. Daca il intrebi de ce promoveaza lectura, spune ca a vazut ca lui ii face bine sa citeasca si asa are curaj sa propuna si altora sa citeasca.

Remus RADVAN

Remus RADVAN

Categorie: Umanitar, voluntariat
Nominalizare: JCI Timișoara

Realizări:

Remus Radvan este fondator si coordonator al primului Hub Educational din Romania, „Minds Hub” (http://www.mindshub.ro/). Conceptul gandit de Remus impreuna cu echipa sa isi propune sa creasca gradul de integrare al studentilor in activitatea profesionala, fiind prima platforma educationala din Romania menita sa reduca diferenta dintre cursurile predate la facultate si cerintele angajatorilor. In calitate de manager de proiect, a reusit sa adune la un loc o comunitate de 30 de studenti voluntari cu ajutorul carora a dezvoltat un proiect pilot, atragand intr-un parteneriat pentru dezvoltarea educatiei din tara, companii precum Continental, Hella, Atos, Bosch, BCR, OMV, Valeo, etc.

Minds Hub este un proiect prin care lui Remus si colegii sai au obtinut o serie de premii importante si recunoastere la nivel national, 1. Prezenta in Topul Forbes Romania “30 sub 30”, 2.Premiul “Roamnian Outsourcing Award 2016” Categoria: University Business Cooperation of the Year, 3. Aparitii pe primele pagini ale ziarelor si in topul stirilor de la TV (Digi24, Ziarul Financiar, Wall-street.ro, etc.).

Gabriel CIOBOTARU

Gabriel CIOBOTARU

Categorie: Umanitar, voluntariat
Nominalizare: JCI Bucuresti

Realizări:

Gabriel Ciobotaru poate fi un exemplu pentru fiecare dintre noi. Nu a avut deloc o viaţă uşoară pentru că a crescut intr-un orfelinat de la 10 ani. Lipsurile cu care s-a înfruntat l-au determinat să îi ajute și pe alții. Astfel a înființat Asociația Șansa Ta în 2011 și a început să deruleze diverse proiecte sociale pentru a ajuta categoriile sociale defavorizate, implicându-se total în ajutorarea celor nevoiași. A început să desfășoare activități de voluntariat de la 16 ani, prin activități extrașcolare organizate la centrele de plasament și la diferite ONG-uri din București și Ilfov.

Asociatia Sansa Ta își propune sprijinirea copiilor și tinerilor care au un real talent artistic sau sportiv, o vocație către anumite discipline școlare sau care își doresc să continue studiile, dar care sunt împiedicați de situația financiară precară pe care o au să își desăvârșească pregătirea în respectivele domenii.

Prin coordonarea lui Gabriel Ciobotaru Asociatia Sansa Ta a derulat de-a lungul timpului proiecte precum: “Zâmbetul din cutie“,Campania “O șansă caldă“, Proiectul social “BUCURIA COPILĂRIEI“, prin care sprijină mii de oameni nevoiași.

Marius Bud

Marius BUD

Categorie: Academic
Nominalizare: JCI Cluj

Realizări:

Marius Bud este un model atât în rândul comunității medicilor stomatologi, al generațiilor de studenți UMF pe care îi îndrumă din 2008 încoace prin inițiativele academice și pasiunea pentru cercetare științifică și academică, cât și în rândul comunității JCI Cluj prin diversitatea de resurse pe care le acceseaza în promovarea dezvoltării profesionale, individuale și comunitare.

Încă de pe băncile facultății, Marius a dedicat timp, efort și pasiune voluntariatului în diverse forme: de la OSS prin organizarea de evenimente și proiecte dedicate studenților, până la Junior Chamber International unde a dezvoltat proiecte precum Project Management Summer Camp, Food Waste Combat. Alături de echipa MB Center se implică și susține diverse campanii adresate comunității. Exemple: campania pro lectura „Cărțile pe față” la MB Dental, gala de caritate „Dăruiește din suflet”, campania de promovare a orașului Cluj-Napoca – Let’s #sharecluj!, proiectul educațional MB Dental Institute. Marius, de asemenea promovează și încurajează activ atât voluntariatului, cât si munca pentru comunitate / umanitate. http://www.mariusbud.ro/