Warning: A non-numeric value encountered in /home/rjci5138/public_html/toyp/wp-content/themes/toypjciro/functions.php on line 5763

Alexandru Ion

Categorie: Economie, afaceri, antreprenoriat

Nume și prenume candidat: Alexandru Ion

Nominalizare: JCI București

Ocupația sau profesia candidatului:Antreprenor/ Doctorand

Educație- Diplome, Premii:

Marketing Doctorate Thesis (Ongoing) – Esports Marketing Policies and Strategies

Master of Science (Msc) – International Economics and European Affairs

European Foundation Certificate in Banking – Romanian Banking Institute

Bachelor’s Degree – Economics and International Affairs

GMAT – 670/800, 83 Percentile Meta Score

Lista celor mai importante lucrări/articole publicate și o scurtă descriere a acestora:

 ——

Informații cronologice cu privire la cariera candidatului și domeniul de activitate:

Alexandru și-a început cariera în cadrul PWC – Audit. Chiar dacă a avut un post dejunior, aici a înțeles cum experiența de audit formează o cultură de business mai bună ca orice altceva. În patru luni, a reușit să viziteze peste 10 firme, fiecare cu specific unic, printre care și Coca-Cola. Consideră munca în Big 4 modalitatea perfectă de a învăța pentru viață.

Ca student la Masterat, a fost acceptat la programul AMCHAM – Become a leader!, care presupunea să facă timp de 2 luni sesiuni de shadowing unor lideri de companii. Astfel, a ajuns să fie “umbra” directorului general de la Ernst&Young și General Electric România. Aici, a învățat că cel mai important este ca un lider să fie un om de calitate, în primul rând, iar restul se poate învăța.

 

În 2014, fiindcă simțea că îi lipsește expunerea unei experiențe internaționale, a hotărât să aplice la un program de internship în Shanghai. După 2 luni de muncăîn China, s-a întors cu orizonturile lărgite. Cel mai mare șoc e cel cultural, europenii fiind învățați să iasăîn evidență, în timp ce în Asia cel mai important e să te integrezi.

Ultimul job înainte de antreprenoriat a fost cel de la Bergenbier. A fost acceptat într-un program de Management Trainee care era structurat pe 2 ani, dar după 6 luni a intrat pe post full-time. A ales departamentul de Marketing ca Research Specialist, fiindcă era interesat de marketing, dar și stăpânea foarte bine munca cu numere, așa că acesta era jobul care reușea să le îmbine pe amândouă. Ca realizări notabile, a fost promovat rapidși, mai mult de atât, a fost singurul junior invitat la strategia firmei pe următorii 5 ani (Long Range Plan) și a susținut o prezentare în fața lui Pete Coors, Chairman al companiei Molson Coors.

Antreprenoriatul nu a fost niciodată un obiectiv, era doar o alternativă la cariera de corporatist. Cât timp a lucrat la Bergenbier, a descoperit un bar de gaming în zona Universitate. L-a reținut și a început să îl frecventeze. A fost client un an de zile, a văzut că businessul nu se dezvoltă deloc și le-a propus proprietarilor un exit; au acceptat și în mai 2015 –  la 26 de ani – a devenit antreprenor.

Timp de 4 luni de zile, a lucrat atât în corporație cât și la Nexus, încercând să construiască noi linii de monetizare pentru bar. A transformat etajul într-o sală premium de gaming, iar pe 18 august l-a deschis. Până la 1 septembrie, a încasat suficienți bani pentru a-și susține activitatea din cash-flow, chiar dacă profitabilitatea era încă negativă. Atunci a înțeles că există potențial, și-a dat demisia de la Bergenbier pentru a se putea ocupa full-time de propria firmă. În septembrie 2015 s-a înscris în programul JCI Tineri Antreprenori, unde a învățat mai multe despre antreprenoriat.

Nexus a început să devină un brand cunoscut de gaming:

– a început să dezvolte parteneriate cu firme internaționale mari precum Razer, Nvidia, Logitech, Kingston/HyperX,

– a deschis un magazin online (nexus-shop.ro),

– a început să presteze servicii de Nexus nu este scalabil fără investiții considerabile, așa că a încercat să găsească metode de a crește brandul Nexus dar fără a investi 200.000 euro în altă locație.

Așa a luat naștere Nexus Gaming – echipa românească de e-sports cu care Alex și-a propus să internaționalizeze brandul. A înființat echipe aferente jocurilor considerate „sport electronic”, le-a dezvoltat din poziția de manager (cantonamente, recrutare și antrenamente cu cei mai buni jucători) și a început să participe la competiții pe plan local și pe plan internațional, câștigând premii importante în Indonezia, Polonia, Serbia și Bulgaria.

Pentru că gaming-ul a fost și va rămâne o mare pasiune pentru Alex, drept urmare s-a înscris la doctorat în cadrul ASE cu tema “Politici și Strategii de Marketing în Sportul Electronic”.

În prezent mai lucrează la dezvoltarea unui studio de producție video dedicat pentru live gaming streaming de la competiții internaționale, o arie adiacentă a businessului Nexus.

Cu toate acestea, Alex nu s-a limitat doar la antreprenoriat în gaming. În 2017, a început să investească în mai multe arii de business, astăzi deținând în portofoliu:

– Acționar minoritar în Milenium Insurance Broker;

– Partener drivepocket.ro (accesoriu auto);

– Partener extremoo.com (SEO, ORM, Marketing online etc.).

 

Detalii suplimentare cu privire la realizările excepționale ale candidatului și provocările cu care s-a confruntat pentru a le atinge:

Provocările au fost mai mult de natură motivațională. E foarte greu săîți păstrezi același nivel de energie și entuziasm pe o duratăîndelungată de timp. Totuși, cu pasiune și perseverență, Alex a reușit să se dezvolte într-un timp foarte scurt, ajungând astăzi să dețină cele mai mari echipe de e-sports din România și ducând numele țării noastre cu mândrie peste hotare.

 

Listă a premiilor și distincțiilor importante primite de către candidat, care ilustrează realizările sale:

Atunci când se gândește la rezultate și premii, Alex menționează cu mândri premiile obținute de echipele sale. Iată cele mai importante rezultate Nexus Gaming de până acum:

  1. Playoff ESEA Premier (Counter-Strike Global Offensive)
  2. Locul 1 – CEVO MAIN (Counter-Strike Global Offensive)
  3. Locul 3 – GeForce Cup 2016 (League of Legends)
  4. Locul 1 – ESL Summer League (Counter-Strike Global Offensive)
  5. Locul 5-8 – IeSF Jakarta, Indonesia World Cup (Team Romania) (League of Legends)
  6. Locul 1 – Champions League (Counter-Strike Global Offensive)
  7. Locul 2 – Let’s Play Spring Bulgaria (Counter-Strike Global Offensive)
  8. Locul 1 – ASUS ROG Masters Romanian Qualifier (Counter-Strike Global Offensive)
  9. Locul 1 – Divizia PGL (League of Legends)
  10. Locul 1 – Turneul National 2017 (League of Legends)

 

Modul în care candidatul exemplifică principiul exprimat în următoarea linie a Crezului JCI: „Lucrul în folosul umanității este cea mai nobilă formă de a munci.”

Alexandru s-a remarcat începând cu perioada liceului, prin rezultate excepționale la concursuri și olimpiade la matematică, dezvăluind încă de pe atunci o minte analiticăși orientată către numere. Calitățile de lider s-au făcut și ele vizibile fiind ales ca reprezentant al Consiliului Elevilor atât la nivel local (liceu), dar și la nivel județean.

A urmat perioada licenței în care pasiunea față de gaming a câștigat, ocupând majoritatea timpului, o activitate recreațională ce s-a dovedit ulterior o sursă de inspirație pentru business.

Astăzi, Alex conduce, din calitate de manager, cele mai mari echipe de e-sports din România, cu rezultate excepționale la nivel internațional. Prin munca și pasiunea sa, Alex aduce numele României pe podiumurile internaționale de e-sports. Echipele lui Alex sunt formate din jucători doriți la nivel internațional, anul acesta realizând primul transfer internațional al unui jucător Nexus.