Warning: A non-numeric value encountered in /home/rjci5138/public_html/toyp/wp-content/themes/toypjciro/functions.php on line 5763

Bogdan-Alexandru Mugescu

Categorie: Economie, afaceri, antreprenoriat

Nume și prenume candidat: Bogdan-Alexandru Mugescu

Nominalizare: JCI Cluj

Ocupația sau profesia candidatului: Economist, Director de Dezvoltare

Educație – Diplome, Premii:

2006-2009: Facultatea de Administrarea Afacerilor, Universitatea din București

2006-2009: Facultatea de Știinte Politice, secția engl Universitatea din București

2009-2011: Masterat în Politică și Economie Europeană, SNSPA

2010-2012: Masterat în Securitate și Diplomație, secția engl SNSPA

Lista celor mai importante lucrări/articole publicate și o scurtă descriere a acestora:

În perioada 2011-2012, Bogdan a colaborat cu revista printată Money Magazine, unde a scris câte un editorial pe teme diverse, din actualitatea românească și internațională, în fiecare număr, timp de 15 luni.

A mai scris 10 articole pentru publicația DeBizz, ca de exemplu http://www.debizz.ro/daca-sunt-antreprenor-imi-pot-finanta-afacerea-prin-bursa-da/

Articole scrise despre Bogdan:

1.http://www.zf.ro/zf-live/zf-live-bogdan-mugescu-frufru-avem-un-avans-de-40-in-primul-trimestru-in-2-3-saptamani-inauguram-o-noua-unitate-cooperativa-frufru-in-capitala-16445710

2.http://www.zf.ro/companii/frufru-si-a-bugetat-investitii-de-1-2-mil-si-merge-la-cluj-si-constanta-16076879

3.https://www.youtube.com/watch?v=hGgzz-9U7NU

4.https://agilemedia.com/ro/interviu-bogdan-mugescu-despre-platforma-aero/

Informații cronologice cu privire la cariera candidatului și domeniul de activitate:

În perioada 2010-2011 și-a început cariera ca profesor de Economie în cadrul Cambridge School of Bucharest. A predat disciplina în limba engleză, după programa birtanică (IGCSE, A si AS level).

În perioada 2011-2014 a lucrat în mass-media, în cadrul postului TV The Money Channel. Am parcurs diverse etape de evoluție și a fost, pe rând, redactor de știri, reporter de teren și realizator TV. În perioada 2013-2014 a realizat zilnic emisiunea TV Meet the Markets, unde a analizat, alături de invitații săi, cele mai importante subiecte din piața de capital românească și internațională. A efectuat două stagii de pregătire, unul în 2013 la Bruxelles, în cadrul EBS (canalul official al Parlamentului European) și unul în cadrul Thomson Reuters, în 2014 la Londra și Berlin..

În perioada 2014-2016 a ocupat funcția de Specialist Dezvoltare în cadrul Bursei de Valori București. BVB este operator de piață și sistem în România și administrează diverse piețe. Principala realizare a fost lansarea pieței AeRO, un sistem alternativ de tranzacționare care permite IMM-urilor să acceseze finanțare prin piața de capital, prin emisiunea de acțiuni sau obligațiuni. În plus, a pus bazele unei rețele naționale de cluburi de investitori la bursă (10 cluburi în România, în orașe precum București, Cluj-Napoca, Timișoara, Sibiu, Iași, Suceava ș.a.). Activitatea de dezvoltare în cadrul BVB a presupus și participarea la numeroase conferințe, workshop-uri, întâlniri cu antreprenori, investitori, specialiști și experți, atât în țară cât și în străinătate (Belgia, Olanda, Polonia, Bulgaria).

Din ianuarie 2017 până în prezent, ocupă funcția de Director de Dezvoltare în cadrul companiei Good People SA, producător din industria alimentară, care are în portofoliu două branduri renumite– frufru și Urban Monkey. Planurile sunt de a crește compania pe toate liniile de business: producție, distribuție, logistică și vânzări. Bogdan dezvoltă această strategie împreună cu Mihai Simiuc, CEO și co-fondatorul companiei. El e direct implicat în extinderea rețelei de magazine proprii frufru în România și străinătate, de extinderea portofoliului de produse realizate sub filozofia “fără bazaconii” și de atragerea de noi parteneri pentru distribuția produselor. În prezent coordonează o echipă formată din 20 de colegi. Intenția de dezvoltare este să multiplice de 10 ori în următorii 10 ani cifra de afaceri a companiei, de la 5 la 50 de milioane de euro.

Fiind pasionat de a da cunoașterea sa mai departe, Bogdan s-a implicat ca Mentor în edițiile 2016-2017, 2017-2018 ale programului Tineri Antreprenori al JCI București, prin care 15 antreprenori începători sunt ajutați să-și deschidă o afacere sau să o cească pe cae actuală.

Detalii suplimentare cu privire la realizările excepționale ale candidatului și provocările cu care s-a confruntat pentru a le atinge:

În anul  în care a fost profesor de economie la Cambridge School of Bucharest, a predat la toate clasele de liceu, îndrumând 85 de elevi. Provocarea cea mai mare a fost faptul că urma, în paralel și cele două sepcializări de masterat și a fost nevoit să-și dezvolte un foarte bun management al timpului. Mergea la școală de la 7 la 15, iar de la 16 la 20 avea studiile de master, zilnic. Rezultatele au fost, însă remarcabile, căci la examenul internațional de la final de an, pe care l-au susținut elevii, media notelor la Economie a fost cea mai mare în istroia liceului, din ultimii 8 ani.

În activitatea sa ca jurnalist, cea mai mare realizare este că la doar 26 de ani avea o emisiune TV live în fiecare zi, Meet the Markets, despre subiectele de actualitate de pe piața de capital internă și internațională.  Acest lucru este cu adevărat remarcabil, căci sunt puțini realizatori atât de tineri, mai ales la un post specializat cum este The Money Channel. Aici provocarea a fost când s-a schimbat managementul și nu au mai avut aceeași viziune, iar Bogdan a ales să plece: a plecat ca și Specialist Dezvoltare în cadrul Bursei de Valori București.

În cei 2 ani jumate de activitate la Bursa de Valori București, a avut 2 activități remarcabile:

– Lansarea pieței AeRO, un sistem alternativ de tranzacționare care permite IMM-urilor să acceseze finanțare prin piața de capital, prin emisiunea de acțiuni sau obligațiuni

– Inițiativa sa de a crea cluburi de investitori locali- cu susținerea Bursei s-au creat 10 cluburi locale, dintre care primul s-a deschis la Cluj. După plecarea să de la BVB s-au finalizat tratativele și cu cel de-al 11-lea club, așa încât, datorită lui Bogdan, există la ora actuală în România 11 Cluburi locale de investitori, care însumează 1200 de investitori.

În ianuarie 2017, Bogdan Mugescu a acceptat o nouă provocare și a venit ca Director de Dezvoltare în cadrul companiei Good People SA, producător din industria alimentară cu două branduri în portofoliu – FRUFRU și Urban Monkey. De 8 luni de când e la FruFru, cea mai importantă realizare a sa e că a implementat proiectul de dezvoltare Cooperativa Fru-Fru, primul concept de cooperativă cu branduri locale sănătoase, organizată ca hub de lucru.

Listă a premiilor și distincțiilor importante primite de către candidat, care ilustrează realizările sale:

Nu are premii personale.

Modul în care candidatul exemplifică principiul exprimat în următoarea linie a Crezului JCI: „Lucrul în folosul umanității este cea mai nobilă formă de a munci.”

Bogdan Mugescu si-a dedicat cariera pentru a aduce valoare comunităților în care a activat. Ca profesor  de economie, a educat elevii din Cambridge School of Bucharest în 2010-2011 în așa fel încât au obținut cea mai bună medie pe liceu din ultimii 8 ani. Ca jurnalist, a devenit realizator TV la doar 26 de ani și a avut o emisiune zilnică de succes, Meet the Markets.

Ca angajat la Bursei de Valori București, a contribuit la lansarea pieței AeRO -un sistem alternativ de tranzacționare care permite IMM-urilor să acceseze finanțare prin piața de capital, prin emisiunea de acțiuni sau obligațiuni-  și că a inițiat proiectul de a crea cluburi locale de investitori  -10 fiind constituite până la plecarea sa din BVB.

Din ianuarie 2017 este Director de Dezvoltare la „frufru” și Urban Monkey și extinde aceste branduri românești, prin care promovează principii de hrănire sănătoasă, cu alimente curate, naturale, „fără bazaconii”.  Dorind să contribuie societății, Bogdan a investit din timpul lui în mod voluntar, fiind mentor în proiectul Tineri Antreprenori al JCI București pe perioada 2016-2018.

Toate acestea au un impact pozitiv în folosul umanității. A creat impact direct prin implicarea sa în creșterea nivelului de educare a cetățenilor, investitorilor și antreprenorilor în tranzacții pe Bursă, pentru ca aceștia să învețe cum să genereze profituri pe Bursa de Valori.

De ce persoana nominalizată ar trebui să fie dintre cei 10 tineri remarcabili ai României în 2017 și reprezentantul nostru în competiția internațională din 2018?

Bogdan este economist, cu un parcurs remarcabil și putem observa perseverența sa încă din timpul facultății, când a studiat 2 facultăți în paralel – Finanțe și Științe Politice. În 2010 studia deodată două specializări de masterat și era și angajat ca profesor de economie la Cambridge School of Bucharest.

A avut rezultate remarcabile în toate rolurile pe care le-a ocupat. A avut cele mai bune rezultate obținute de elevii săi la examinarea internațională de final de an- cele mai bune rezultate din ultimii 8 ani ai liceului Cambridge School of Bucharest. A avut propria emisiune TV de specialitate, pe The Money Channel:  Meet the Markets, despre subiectele de actualitate de pe piața de capital internă și internațională. La BVB a contribuit la realizarea proiectului AeRO și crearea cluburilor locale de investitori.

Fiind pasionat de a da cunoașterea sa mai departe, Bogdan s-a implicat ca Mentor în edițiile 2016-2017, 2017-2018 ale programului Tineri Antreprenori al JCI București, prin care 15 antreprenori începători sunt ajutați să-și deschidă o afacere sau să o cească pe cea actuală. Ca director de dezvoltare a companiei Good People SA, producător din industria alimentară care are în portofoliu două branduri – FRUFRU și Urban Monkey – extinde aceste branduri , împreună cu Mihai Simiuc, CEO-ul si cofondatorul companiei, în multe locații din țară și, ulterior, din străinătate. Este un român remarcabil prin pasiune sa de a dezvolta proiectele în care se implică și oamenii cu care colaborează.