Warning: A non-numeric value encountered in /home/rjci5138/public_html/toyp/wp-content/themes/toypjciro/functions.php on line 5763

Dragos-Cristian Finaru

Categorie: Umanitar, voluntariat

Nume și prenume candidat: Dragoș – Cristian Fînaru

Nominalizare: JCI Iași

Ocupația sau profesia candidatului:Learning Engineer

Educație – Diplome, Premii:

 • Certificare în Resurse Umane, ITOL UK
 • Executive partner, Evolutiv Consultants
 • Președinte al Asociației de Antreprenori Fabricat în Bacău
 • Lider, trainer, coordonator unitate, supraveghetor și evaluator The Duke of Edinburgh’s International Award
 • Președinte și fondator Asociația Be Great
 • NLP Professional – Coaching & NLPt: nivel Practitioner
 • Bursa Academică BRD
 • Speaker și organizator TEDx
 • Fost coordonator Departamentul Politici de tineret, Bacău Capitala Tineretului din România

 

Lista celor mai importante lucrări/articole publicate și o scurtă descriere a acestora:

 • Speech TEDx Piatra Neamt: http://bit.ly/2vanaYT
 • Invitat emisiune Tablou de viata: http://bit.ly/2wuMhdo
 • Invitat simpozion Sanatate prin educatie, prezentare cu tema „Cum ne inselam zilnic convinsi ca avem dreptate”: http://bit.ly/2xp1V6d
 • Articol si interviu Leaders Reunited: http://bit.ly/2vaQLBl

 

 

Informații cronologice cu privire la cariera candidatului și domeniul de activitate:

 • 2005 – 2008 – Project Manager, SFERA Soft, Bacãu
 • 2007 – prezent – Trainer în cadrul programului educațional adresat elevilor de liceu și gimnaziu – Liderii Mileniului Trei
 • 02.2009 – 30.07.2009 – Stagiar, l’Institut de Chimie Organique et Analytique (ICOA), Université d’Orléans, Pôle de chimie
 • 2010 – prezent – Președinte și Membru Fondator Asociația Be GREAT, România
 • 2010 – prezent – trainer, formator, executive partner, Evolutiv Consultants Network
 • 2014 – prezent – Lider, Trainer internațional, Supervisor, Evaluator, The Duke of Edinburgh’s International Award
 • 2014 – prezent – organizator TEDx Bacãu
 • 2017 – prezent – Asociația Fabricat în Bacãu, FIB

 

Detalii suplimentare cu privire la realizările excepționale ale candidatului și provocările cu care s-a confruntat pentru a le atinge:

Dragoș a făcut parte din prima generație de Lucrători de Tineret din România, cu mult înainte de a apărea acest termen încă de la mijlocul anilor 2000 când încă era pe băncile liceului.

A experimentat în paralel, de la 13 ani, ce înseamnă să fii antreprenor devenind unul dintre primii programatori web din România și dezvoltând proiecte pentru companii autohtone sau chiar și de peste ocean, ajungând chiar ca în clasa a 7-a (acum 15 ani) să câștige licitația de a construi pagina de internet a Consiliului Județean Bacău.

Cu o experiență în lucrul cu tinerii de peste 12 ani, implicat în zeci de proiecte de tineret și colaborând cu numeroase ONG-uri din țară și din străinătate, Dragoș a pus bazele propriului său ONG – Be Great – în ianuarie 2010.

Cea mai mare provocare din viața lui Dragos a fost diagnosticul de cancer pe care l-a primit în clasa a 12. Ieșind pe picioare din multele saloane de oncologie, Dragoș a continuat să se implice din ce în ce mai mult în a forma noile generații de tineri din România. De la tineri orfani, bolnavi de HIV/SIDA, de la copii rromi din comunități izolate sau tineri predispuși la suicid și până la olimpici și reprezentanți ai României în cele mai importante organizații ale lumii, Dragoș i-a ajutat să crească și să se auto-depășească.

 

 

Listă a premiilor și distincțiilor importante primite de către candidat, care ilustrează realizările sale:

 • Certificat de recunoaștere din partea Fundației The Duke of Edinburgh’s International Award Romania
 • Certificat de recunoștință din partea Asociației de sprijin Comunitar ACS Piatra-Neamț
 • Certificat de apreciere din partea Interact Bacău

 

Referințe primite din  partea autorităților care ilustrează realizările candidatului:

Dragos is a person who rare I had the chance to meet.

A visionary leader, trustful team-player as well as a great and tough worker. Being dedicated and living with high values makes him a rare person, always easy to trust and work with.

Involved in many projects and sustaining strong actions and causes, I met Dragos in The Duke of Edinburgh’s International Award programme, working with him in delivering trainings, developing strategies and planning projects. Always informed and well connected, with good practice as a mentor and trainer, Dragos is a jewel to have in the national team of volunteers. As a trainer, he is carefully paying attention to people’s needs and adapt easily to them throughsuitable and creative tools and methods.As a mentor for young people he succeeded to support youth development, making teenagers not just to be self-confident and ready to take life challenges, but also more integrated in different teams, more independent and more prepared for professional life.

Though I am working with Dragos for four years already he never stopped to surprise me, caused by his open mind and the ability to absorb clues and information from various areas, being always one step ahead.

I would like to work with Dragos in any team or project, knowing that their purposewould not only be achieved, but even surpassed.

Mihaela Maris,

National Coordinator

Fundatia  The Duke of Edinburgh’s International Award Romania

 

 

 

Modul în care candidatul exemplifică principiul exprimat în următoarea linie a Crezului JCI: „Lucrul în folosul umanității este cea mai nobilă formă de a munci.”

Dragoș este întruchiparea Crezului JCI „Lucrul în folosul umanității este cea mai nobilă formă de a munci.” Un tânăr pentru care ajutarea celorlalți este un ideal în sine, Dragoș și-a dedicat aproape jumătate din viață în folosul comunității și al ajutorării celorlalți.

De la copii internați în centrul de oncologie, la tineri recidiviști și tineri din mediile defavorizate, toți aceștia au găsit în Dragoș un sprijin și un model. Un adevărat luptător, Dragoș a înfrânt cancerul și a decis să-i ajute și pe ceilalți să se auto-depășească și să-și găsească adevărată cale. După mai mult de 10 ani de experiență în folosul celorlalți, Dragoș promite să-și continue această adevărata „misiune” de ajutorare a celorlalți.

 

De ce persoana nominalizată ar trebui să fie dintre cei 10 tineri remarcabili ai României în 2017 și reprezentantul nostru în competiția internațională din 2018?

Fiind crescut și format în școală de valori și caractere a programului Liderii Mileniului Trei, Dragoș este președinte și membru fondator al Asociației Be Great, trainer al Fundației The Duke of Edinburgh’s Internațional Award, speaker și organizator TEDxBacau și colaborator „Bacău Capitală Tineretului 2017”. Este un model de urmat, o persoană care îmbină cunoștințele acumulate în ani de voluntariat și training, cu o voință de nestăvilit și un angajament față de comunitate, pentru a reuși să ajute tinerii care au atât de mare nevoie de el.