Warning: A non-numeric value encountered in /home/rjci5138/public_html/toyp/wp-content/themes/toypjciro/functions.php on line 5763

Hosu Diana Emilia

Categorie: Economie, afaceri, antreprenoriat

 

Nume și prenume candidat: Hosu Diana Emilia

 

Nominalizare: JCI Târgu Mureș

 

Ocupația sau profesia candidatului: Studentă, Antreprenor

 

Educație – Diplome, Premii:

 • Universitatea Petru Maior, Tg. Mures, Facultatea de Inginerie, Departamentul de Inginerie și Management
 • Voluntariat în cadrul organizației ESTIEM
 • Bursă de studiu – Ecole de Biologie Industriele , Cergy, Franta – din Septembrie 2017
 • Locul 3 – Sesiune de comunicări științifice – Inovații la nivel de fabrici, privind reutilizarea deșeurilor
 • Diploma – Competențe antreprenoriale
 • Diploma – START 2015 (Students Talking About Revolution in Techology)

 

Informații cronologice cu privire la cariera candidatului și domeniul de activitate:

 • Martie 2015 – Iunie 2015 – organizarea de cursuri de antreprenoriat și auto-depășire pentru studenți cu antreprenori din Tîrgu-Mureși
 • Mai 2015 – Câștigarea unui concurs de competențe antreprenoriale, în baza unui plan de afaceri bazat pe design și ateliere de creație în materie de decor și imprimate. Concursul s-a concretizat printr-un premiu în valoare de 20000 euro, puși la dispoziție pentru implementarea planului de afaceri.
 • Iulie 2015 – scrierea proiectului de finanțare din fonduri europene fără sprijinul unui consultant și înființarea companiei
 • August – Decembrie 2015 – implementarea proiectului
 • Ianuarie 2016 – prezent – activitatea propriu-zisă în cadrul companiei, crearea unui brand în materie de evenimente, în special nunți, crearea de concepte personalizate de la imprimate până la decor și organizare, diferite de la eveniment la eveniment, parteneriate cu branduri recunoscute în domeniu. Misiunea companiei este de a ajuta comunitatea, iar în acest scop ne asociem cu organizații studențești pentru a susține diferite proiecte și activități internaționale și locale. Pentu a încuraja tinerii să își continue studiile și să facă în același timp ceea ce le place, am avut angajați studenți cu program flexibil, unde nu experiența a fost cea mai importantă, ci faptul că vor să învețe în fiecare zi ceva nou
 • Iunie – Iulie 2017 – Event planning – Crearea conceptului Desculț în iarbă Târgu-Mureș, cu trei evenimente in lunile Iunie și Iulie, având în medie 1000 participanți.

 

Detalii suplimentare cu privire la realizările excepționale ale candidatului și provocările cu care s-a confruntat pentru a le atinge:

Câștigarea unui concurs de competențe antreprenoriale, în baza unui plan de afaceri bazat pe design și ateliere de creație în materie de decor și imprimate. Concursul s-a concretizat printr-un premiu în valoare de 20000 euro, puși la dispoziție pentru implementarea planului de afaceri.

Scrierea proiectului de finanțare din fonduri europene fără sprijinul unui consultant și înființarea companiei

Implementarea proiectului și dezvoltarea activității propriu-zise în cadrul companiei, crearea unui brand în materie de evenimente, în special nunți, crearea de concepte personalizate de la imprimate până la decor și organizare, diferite de la eveniment la eveniment, parteneriate cu branduri recunoscute în domeniu.

Crearea conceptului Desculț în iarbă Târgu-Mureș, cu trei evenimente în lunile iunie și iulie, având în medie 1000 participanți.

 

Listă a premiilor și distincțiilor importante primite de către candidat, care ilustrează realizările sale:

 • Diplomă absolvent Universitatea Petru Maior, Tg. Mures, Facultatea de Inginerie, Departamentul de Inginerie și Management
 • Bursă de studiu – Ecole de Biologie Industriele , Cergy, Franta – din Septembrie 2017
 • Locul 3 – Sesiune de comunicări științifice – Invovații la nivel de fabrici, privind reutilizarea deșeurilor
 • Diploma – Competențe antreprenoriale
 • Diploma – START 2015 (Students Talking About Revolution in Techology)

 

Modul în care candidatul exemplifică principiul exprimat în următoarea linie a Crezului JCI: „Lucrul în folosul umanității este cea mai nobilă formă de a munci.”

Lucrul în folosul umanității poate însemna atât munca efectivă și realizările avute în favoarea acesteia, dar și modul de abordare asupra vieții în general și modul de interacțiune cu oamenii din jur. Diana este o persoană care este foarte conștientă de valoarea ei, tinde a nu pune nevoile personale mai presus decât nevoile celor din jur, această trasătură, desi uneori în defavoarea și detrimentul ei, o fac să fie un membru extrem de valoros al comunității. Dorința ei de a ajuta și disponibilitatea ei permanentă atât pentru prieteni apropiați cât și pentru necunoscuți o fac un „aliat” bun ce trebuie ținut aproape și care merită lăudat și avansat în poziții cât mai importante.

Mergând pe aceeași idee, lucrul în folosul umanității poate însemna totodată și capacitate de a conduce, de a coordona, de a fi un lider. Deși poate încă nu foarte dezvoltată această trăsătură, Diana dă dovadă de a fi nu doar un manager și un coordonator bun de situații și evenimente spre un final totdeauna favorabil, ci și de a aduna lumea în jurul ei și de a-i motiva să fie și să dea ce e mai bun din ei. Mentalitatea ei de a pune scopul și cauza în fața la orice, fac din ea un potențial lider care împreună cu cei din jurul ei vor aduce beneficii umanității.

 

De ce persoana nominalizată ar trebui să fie dintre cei 10 tineri remarcabili ai României în 2017 și reprezentantul nostru în competiția internațională din 2018?

O persoană remarcabilă nu înseamnă neapărat cineva care trebuie caracterizată strict prin realizările acesteia, ci de un amalgam de elemente care la un loc definesc acea persoana a fi remarcabilă. Diana, în ciuda faptului că este (aproximativ) la început de carieră, posedă o mentalitate și o voință extrem de matură și de puternică, ce rareori se întâlnesc în oameni. Aspecte care apar după mulți ani de experiență de muncă și de viață, se pot observa cu ușurință la ea, acum, în acest moment, fiind niste elemente care ei îi vin natural și fluid și care o fac să fie o persoană remarcabilă.

Capacitatea ei de a se dedica în totalitate și a excela în absolut tot ceea ce face și ce a făcut până acum, o fac să iasă în evidență, să se detașeze cu mult de restul lumii. Dorința ei de a nu dezamăgi persoanele din jur, plăcerea și pasiunea ei (aproape exagerată și uneori nesănătoasă) pentru muncă, indiferent de tipul ei (fizică sau intelectuală), orele lungi și noptile nedormite pentru a duce un proiect sau un produs la bun sfârșit, și totodată capacitatea ei de a reuși să mențină acel proiect/produs la standardele ei înalte de calitate, în ciuda dificultăților sau a timpului scurt și a oboselii, sunt toate elemente din acel amalgam menționat anterior care o fac să fie o persoană remarcabilă.

Un alt element din acel amalgam este potențialul pe care îl dovedește că îl are o persoană. A fi remarcabil înseamnă că-ți poți păstra această „titulatură” și în viitorul apropiat și cel îndepărtat. Cum foarte probabil se observă din realizarile și implicările ei de până acum, istoricul acesta e dovadă a potențialului uriaș ce ea îl are. Fără doar și poate, Diana este, dar și mai important, va fi, în viitorul apropiat o persoană care se va evidenția prin realizările ei, realizări cu un impact important asupra oamenilor și a comunității per ansamblu. Amabilitatea și optimismul cu care ea abordează diferite persoane și situații, lipsa de judecată asupra cuvintelor și acțiunilor persoanelor din jurul ei, sunt niște aspecte pe de-oparte de lăudat, dar și care trebuiesc neapărat luate în seamă.

Abordarea Dianei asupra vieții în general, asupra relațiilor cu oamenii din jurul ei, pasiunea ei pentru muncă, mentalitatea ei mereu optimistă și deschisă, o fac, în opinia mea, să fie o persoană remarcabilă, o persoană care iese în evidență cu mult față de restul oamenilor. Totodată, și cel mai important, umilința de care dă dovadă, faptul că își cunoaște valoarea și e conștientă de realizările și potențialul ei, însă nefăcând niciodată pe cei din jur să se simtă mai prejos decât ea, lipsa ei de aroganță, o fac nu doar să fie o persoană remarcabilă, ci chiar o persoană extraordinară.