Warning: A non-numeric value encountered in /home/rjci5138/public_html/toyp/wp-content/themes/toypjciro/functions.php on line 5763

Ioan (John) Cristea

Categorie: Cultural

Nume și prenume candidat: Ioan (John) Cristea

Nominalizare: JCI Prahova

Ocupația sau profesia candidatului: Prezentator TV

Educație – Diplome, Premii:

 • Diploma în psihologie, absolvent al Universităţii Titu Maiorescu
 • Master în Tehnici de comunicare şi influenţă psiho-socială
 • Curs de fotografie
 • N.T.E.G.R.A.R.E.-pe piaţa muncii!

Informații cronologice cu privire la cariera candidatului și domeniul de activitate:

 • Voice Over Artist de la vârsta de 17 ani
 • Realizator de emisiuni radio: Radio WYL FM, RadiOK FM
 • Realizator de emisiuni TV: ALPHA TV Ploieşti – „Metronet în noapte”, Prahova TV – „Generaţia lui John”
 • Redactor editoriale: Ziarul ALTPHEL
 • Specialist Marketing EVOTRACKING (EVO GPS)
 • În prezent, prezentator TV al emisiunii „Generaţia lui John”, emisiune locala cunoscută şi apreciată, ce a organizat diferite concursuri, promovând tineri şi oameni din diferite domenii: cultural, social, de protecţia mediului etc.
 • Speaker la evenimente precum BookLand si TEDx Ploieşti.

Detalii suplimentare cu privire la realizările excepționale ale candidatului și provocările cu care s-a confruntat pentru a le atinge:

Lecţia de mişcare. 100 de km pe jos, între Ploieşti şi Braşov, împotriva sedentarismului – opt tineri din Ploieşti, Focşani şi Braşov au parcurs pe jos 100 de km între ploieşti si Braşov; acţiunea a fost un semn de alarmă împotriva sedentarismului şi o pledoarie pentru beneficiile mersului pe jos.

Emisiunea „Generaţia lui John” a întâmpinat multe obstacole, având în vedere promovarea locală. Interesul a crescut în urma organizării de evenimente şi concursuri ce au stimulat tinerii să se implice şi oamenii au început să se documenteze mai mult.

Workshop interactiv de dezvoltare antreprenorială, unde interesaţii care doresc să-şi extindă afacerea şi să înveţe cum să se promoveze în mediu online, au avut şansa să afle informaţii utile pentru a le ridica business-ul.

Două tabere marca „Genraţia lui John”, unde tinerii au participat la diferite mici workshop-uri unde au învăţat despre emoţie, sentimente, economii, înţelegere, încredere etc., avănd oportunitatea să se dezvolte personal şi să se distreze.

Referințe primite din  partea autorităților care ilustrează realizările candidatului:

 • https://www.youtube.com/watch?v=p9xy7ie6Sdk
 • https://ghimpeleploiestean.ro/john-cristea-ofera-tinerilor-oportunitatea-de-a-se-face-auziti/
 • http://oanazidaru.ro/lifestyle/pentru-prima-data-intr-o-emisiune-in-direct/
 • https://ghimpeleploiestean.ro/spune-bune-intampla-tine-scoala/
 • https://www.madalinaiancu.ro/cum-fost-la-prahova-tv-emisiunea-lui-john-cristea/
 • http://publicspeaking.jciprahova.ro/editii/xviii/
 • http://obiectivdebaicoi.ro/2016/04/26/vulnerabilitatea-tinerilor-riscuri-si-adaptare-la-nevoile-societatii-actuale/
 • http://www.elenapelmus.ro/2015/03/04/ce-facem-cand-nu-ne-miscam/
 • http://infoploiesticity.ro/monden/588-larisa-necula-a-fost-in-emisiunea-generatia-lui-john.html

Modul în care candidatul exemplifică principiul exprimat în următoarea linie a Crezului JCI: „Lucrul în folosul umanității este cea mai nobilă formă de a munci.”

Consider că dezvoltarea personală este o „şansă” pe care mulţi uită să o exploateze, mai ales în rândul tinerilor. Emisiunea „Generaţia lui John”, creată şi prezentată de John Cristea, este cea mai la îndemână oportunitate de a ajuta nişte oameni să se descopere, să se afirme, să capete încredere în ei. Este o munca în folosul comunităţii, aş spune în folosul sufletului. Tot ce trebuie sa faci este să te înscrii şi fără îndoială, la scurt timp, vei fi invitat în emisiunea portavoce pentru tineret. John Cristea este o persoană deschisă întotdeauna să ofere un sfat, să vindece o inimă prin dedicarea şi experienţa pe care o împărtăşeşte cu ceilalţi. Efortul depus de acesta, workshop-urile organizate în şcoli, implicarea tinerilor în proiectele şi evenimentele sale susţine pricipiul exprimat mai sus.

De ce persoana nominalizată ar trebui să fie dintre cei 10 tineri remarcabili ai României în 2017 și reprezentantul nostru în competiția internațională din 2018?

Îl recomand pe John Cristea şi îi susţin locul printre cei 10 tineri remarcabili ai României, deoarece consider că ceea ce el a realizat până acum, felul în care trăieşte, nu îl ajută doar pe el, ci este o sursă de inspiraţie pentru mulţi alţi tineri care doresc să schimbe ceva, să-şi urmeze visurile şi să ajungă să-i ajute şi pe alţii prin munca sa. Este remarcabil cum de la vârsta de 17 ani, John a intrat pe piaţa muncii, a obţinut un job în domeniul care îl pasiona cel mai tare, domeniu pe care l-a urmat cu vehemenţă şi mai târziu, dezvoltându-se şi continuându-şi pasiunea de a-i ajuta pe alţii să-şi spună cuvântul. Radioul i-a deschis porţile către lumea comunicării şi a relaţionării cu ceilalţi şi îl consider cel mai potrivit să fie un exemplu şi pentru alţii. Plin de potenţial şi hotărât, a depăşit domeniul audio-vizual şi a organizat acţiuni de susţinere a unui trai sănătos, a mersului pe jos, a mediului cultural şi a sportului ca mod de viaţă.