Warning: A non-numeric value encountered in /home/rjci5138/public_html/toyp/wp-content/themes/toypjciro/functions.php on line 5763

Ioana-Felicia Rosca

Categorie: Politic, juridic, guvernamental

Nume și prenume candidat: ROSCA Ioana-Felicia

Nominalizare: JCI București

Ocupația sau profesia candidatului: Jurist

 

Educație- Diplome, Premii:

  • ADIT, Chartered Institute of Taxation, Londra
  • LLM, Wirtschaftsuniversität, Vienna
  • Master Drept Fiscal, Universitatea București
  • Licență Drept, Universitatea București
  • LicențăȘtiințe Politice, SNSPA
  • premiul PwC Poland, participarea la EFNI, Poland
  • premiul Smaller Earth, GEW, finalistăa Your Big Year, Liverpool
  • premiul United Nation și Transparency International Romania, eseul ”The anti-corruption commitment of students”

 

Informații cronologice cu privire la cariera candidatului și domeniul de activitate:

Oct 2007 – Iunie 2010 studentă a Facultății de Științe Politice din cadrul SNSPA, forma la zi, bursieră.

După terminarea Colegiului Național Sfântul Sava, Ioana decide, în ciuda oricăror dificultăți financiare, să urmeze în paralel două universități de prestigiu din București, ambele sub forma la zi de învățământ. Facultățile de Științe Politice și Drept răspund identității Ioanei și reprezintă prima provocare din cariera sa pe care reușeste să o ducă cu bine la capăt în timpul celor 3 respectiv 4 ani.

Oct 2007 – Iunie 2011 studentă a Facultății de Drept din cadrul Universității București, forma la zi

Studentă a Facultății de Drept, Ioana reușeste săîmbine provocările aduse de cele două facultăți încă din primii ani ai carierei sale de jurist. În timpul facultăților, Ioana își găsește vocația în domeniul fiscalității urmărind relația dintre stat și individ, teorii ale alegerilor raționale, problema impunerii și a planificărilor fiscale agresive. Deși fiscalitatea îi este mereu prezentată ca fiind parte din ramura economică, Ioana încadrează această ramura de drept public în categoria juridic și guvernamental.

Sep 2011- Aug 2013 Tax Consultant, PricewaterhouseCoopers Tax Advisors & Accountants SRL – Imediat după absolvirea Facultății de Drept, Ioana este acceptată de una dintre marile companii de consultanță fiscalăși își începe cariera în domeniul său de interes, fiscalitatea internațională. În ciuda tentațiilor de a urma calea firească a magistraturii sau avocaturii, Ioana alege în favoarea pasiunii sale, rămânând în același timp un jurist în fiscalitate.

Sep 2013 – Aug 2016 Senior Tax Consultant, PricewaterhouseCoopers Tax Advisors & Accountants SRL – Ioana este promovată la poziția de senior, demonstrând calitățile unui bun profesionist în domeniul ei de activitate. Ioana începe să fie implicatăîn proiecte de amploare precum fuziuni transfrontaliere, soluții fiscale individuale anticipate, numeroase proiecte de consultanță fiscalăîn care sunt implicate companii mari din întreaga lume.

Sep 2016 – prezent Senior Tax Consultant, PwC PricewaterhouseCoopers Wirtschaftsprüfung und Steuerberatung GmbH – Cariera Ioanei continuă la Viena demonstrând astfel relevanța contribuției sale și pasiunea pe care o are pentru fiscalitate internațională. La doar 29 de ani, Ioana are o experiență de șase ani în cadrul uneia dintre cele mai mari companii de consultanță fiscală, timp în care a continuat să urmeze programe de masterat atât în țară cât și în străinătate susținându-și singură evoluția și urmărind continu un scop mai mare decât promovarea în cadrul companiei.

 

Detalii suplimentare cu privire la realizările excepționale ale candidatului și provocările cu care s-a confruntat pentru a le atinge:

Drumul către Viena – În urmă cu un an, în septembrie 2016 Ioana ia hotărârea să urmeze cursurile programului de fiscalitate internațională la care are onoarea să fie acceptată. Asumându-și toate riscurile ce vin odată cu cererea de încetare a contractului de muncă, Ioana se mută la Viena unde reușește să obțină o poziție în departamentul de consultanță fiscală a firmei locale din rețeaua de firme independente PwC. Ioana începe să studieze germana pentru a putea răspunde mai ușor provocărilor noilor realități, se integreazăîntr-un mediu nou extrem de competitiv și urmeazăîn paralel cursurile la zi a programului masteral în timp ce onorează un contract individual de muncăîn regim full-time. Realizările sale nu rămân nevăzute, Ioana fiind acceptată dupa terminarea masterului în programul doctoral al universității WU și reușind săîși păstreze poziția pe care o ocupăîn cadrul companiei PwC Vienna.

De la Maratonul Athena la Maratonul New York – una dintre pasiunile Ioanei este alergatul ca formă de auto-depășire. Ioana a fost acceptată să participe la maratonul New York ce a avut loc în noiembrie 2016 ca urmare a finalizării maratonului Atena. În ciuda oricăror impedimente și a schimbărilor care au intervenit din septembrie 2016, Ioana reușește, pe cont propriu, să ajungă la maraton și săîl termine cu bine, spunând despre acesta că a fost una dintre experiențele transformative pe care a trăit-o.

Konrad Adenaur Stiftung – Ioana participă la a cincea ediție a programului Lideri pentru Justiție din cadrul fundației Konrad Adenaur, alăturându-se juriștilor din toate domeniile de drept ce excelează în activitatea lor. În ciuda programului solicitant impus de poziția de senior pe care o are în cadrul companiei de consultanță fiscală, Ioana reușește să participe la toate sesiunile programului aducând spiritul și credințele sale în cadrul grupului.

premiul PwC Poland, participarea la EFNI, Poland – unul dintre momentele de vârf din cariera Ioanei este câștigarea competiției regionale din cadrul PwC urmare a căreia participă la European Forum for New Ideas. Aici Ioana îl cunoaște pe Lech Walesa și trăiește împlinirea de politolog ajuns să dea mâna cu lideri ai revoluțiilor anti-comuniste din Europa.

premiul Smaller Earth, GEW, finalista Your Big Year, Liverpool  – Ioana a reprezentat România la prima ediție a competiției internaționale Your Big Year din cadrul Global Entrepreneurship Week, fiind singura participantă din România care a ajuns în finala competiției din cadrul celor 5 ediții din Marea Britanie. Competiția susține antreprenoriatul social, valorile unei economii sustenabile, dezvoltarea și susținerea comunității și implicarea societății civile.

premiul United Nation și Transparency International România, eseul ”The anti-corruption commitment of students” – încă din timpul facultăților, Ioana publică lucrări ce susțin identitatea sa și valorile în care ea crede.

 

Listă a premiilor și distincțiilor importante primite de către candidat, care ilustrează realizările sale:

PhD Candidate, Wirtschaftsuniversität, Vienna – Începând din septembrie 2017, Ioana este una dintre puținele persoane din România, acceptatăîn programul de doctorat în drept al Universității WU din Vienna. Mai multe detalii pe siteul: https://www.wu.ac.at/en/dibt/about/

ADIT, Chartered Institute of Taxation, Londra – Ioana obține distincția ADIT, ce reprezintă o certificare internațională de prestigiu în domeniul fiscalității.  Mai multe detalii pe siteul: https://www.tax.org.uk/adit-international-tax

LLM, Wirtschaftsuniversität, Vienna – În iunie 2016 Ioana obține distincția LLM acordată de către universitatea WU din Viena în cadrul unuia dintre programele de referințăîn fiscalitatea internaționala la nivel global. Mai multe detalii pe siteul https://executiveacademy.at/en/programs/master-of-laws/llm-international-tax-law/

 

Referințe primite din  partea autorităților care ilustrează realizările candidatului:

Lista distincțiilor primite de către autorități din domeniul fiscalității internaționale ilustrează realizările candidatului, precum și dedicarea continuăîn domeniul său de activitate.

 

Modul în care candidatul exemplifică principiul exprimat în următoarea linie a Crezului JCI: „Lucrul în folosul umanităţii este cea mai nobilă formă de a munci.”

Ioana demonstrează o putere de muncă extraordinarăși o capacitate de a înfrunta orice impedimente în fața scopurilor mărețe. Valorile ei sunt dreptatea, echitatea, efortul și stăruința. Folosul umanității este unul dintre aceste scopuri mărețe care se poate materializa în diferite forme. Forma Ioanei este de a contribui la o lume mai dreaptă, de a-și lăsa amprenta în domeniul juridic și guvernamental, de a nu se lăsa învinsă de dificultățile inerente oricăror scopuri mărețe și de a rămâne un model de perseverențăși dedicare în domeniul pe care l-a ales.

 

De ce persoana nominalizată ar trebui să fie dintre cei 10 tineri remarcabili ai României în 2017 și reprezentantul nostru în competiția internațională din 2018?

Nominalizarea Ioanei este o formă de recunoaștere a eforturilor depuse de ea în ultimii zece ani, în mod continu și din ce în ce mai avansat. Consider că susținerea tinerilor ce demonstrează astfel de capacități poate duce la rezultate cu un impact extraordinar pentru umanitate.