Warning: A non-numeric value encountered in /home/rjci5138/public_html/toyp/wp-content/themes/toypjciro/functions.php on line 5763

Iulian Alexandru Serban

Categorie: Economie, afaceri, antreprenoriat

Nume și prenume candidat: Șerban Iulian Alexandru

Nominalizare: JCI Prahova

Ocupația sau profesia candidatului: Antreprenor

Educație – Diplome, Premii:

  • Universitatea Petrol și Gaze Ploiești – Inginer Calculatoare

Lista celor mai importante lucrări/articole publicate și o scurtă descriere a acestora:

  • https://www.amazon.com/Application-Custom-Controls-Visual-2005/dp/1904811604

Acestă carte învață cititorii să creeze comenzi personalizate cu Visual C# 2005 și se bazează pe numeroase exemple cu aplicabilitate în lumea reală.

Informații cronologice cu privire la cariera candidatului și domeniul de activitate:

  • 2003-2004: la 18 ani programator pentru Syncfusion, companie din US
  • 2004-2007: la 19 ani prima firmă, Promedia Systems – furnizor de servicii internet care a ajuns la 1000 de clienți și a fost achiziționată de RDS
  • 2008 – Prezent: la 23 de ani managing partner la EVO GPS – furnizor de servicii profesionale de monitorizare auto prin GPS pentru companii cu flote auto cu peste 2000 de clienți, peste 25.000 vehicule monitorizate și o cifră de afaceri de peste 11 milioane de lei.

Detalii suplimentare cu privire la realizările excepționale ale candidatului și provocările cu care s-a confruntat pentru a le atinge:

În anul 2009, Iulian Șerban împreună cu încă 5 prieteni a pus bazele companiei Evotracking. Proiectul principal al companiei a fost aplicația EVO GPS, fiind o aplicație ce oferă soluții complete de monitorizare GPS și management a flotei auto. Aplicația a prins avânt în perioada de criză având în vedere faptul că oferă posibilitatea clienților de a-și optimiza costurile cu flota auto.

Construind o afacere ce a ținut aproape de clienți, atât în perioada de implementare cât și după prin consultanță permanentă, investind tot timpul în cercetare și dezvoltare, Evotracking a avut o creștere rapidă, ajungând să fie în top 3 în ceea ce privește cota de piață.

Listă a premiilor și distincțiilor importante primite de către candidat, care ilustrează realizările sale:

  • http://www.zf.ro/business-hi-tech/contracte-cu-giganti-precum-holcim-si-merck-sharp-dohme-i-au-dus-pe-prahovenii-de-la-evotracking-la-afaceri-de-aproape-10-mil-lei-in-2015-14996316

Modul în care candidatul exemplifică principiul exprimat în următoarea linie a Crezului JCI: „Lucrul în folosul umanității este cea mai nobilă formă de a munci.”

O prezență discretă în spațiul public, Iulian Șerban este unul dintre fondatorii Evotracking, dezvoltator al aplicației EVO GPS. Aplicația dezvoltată de către acesta este mai mult decât un sistem de monitorizare, fiind o soluție care oferă posibitatea de a face economii cuantificabile de resurse economice și timp reușind astfel să fie și prietenoși cu mediul înconjurător. Totodată, aplicația oferă soluții viabile de monitorizare în timp real a rutelor și comportamentului conducătorilor auto, managerii putând lua astfel decizii optime de a proteja șoferii de accidente.

De ce persoana nominalizată ar trebui să fie dintre cei 10 tineri remarcabili ai României în 2017 și reprezentantul nostru în competiția internațională din 2018?

Iulian Şerban şi-a început cariera antreprenorială în anul 2004, până în prezent fiind co-fondator al 4 companii de tehnologie. La Evotracking, stabileşte obiectivele şi strategia companiei, din funcţia de managing partner.

De la momentul fondării companiei, Evotracking a avut o creştere rapidă, ajungând să fie în top 3 în ceea ce priveşte cota de piaţă. Dezvoltarea se reflectă atât în numărul mare de clienţi, cât şi în cantitatea şi calitatea capabilităţilor Aplicației de monitorizare prin GPS.

De asemenea, Iulian este implicat în programe de voluntariat atât la nivel local cât și la nivel național, fiind o prezență constantă ca speaker la conferințele de business și mentor în cadrul programelor de formare a  antreprenorilor.