Warning: A non-numeric value encountered in /home/rjci5138/public_html/toyp/wp-content/themes/toypjciro/functions.php on line 5763

Victor Daniel Pop

Categorie: Cultural

Nume și prenume candidat: Pop Victor Daniel

Nominalizare: JCI Târgu Mureș

Ocupația sau profesia candidatului:artist coregrafic (dansator și coregraf, conceptualist arte moderne)

Educație – Diplome, Premii:

  • Științe sociale – Colegiul Național UNIREA Târgu-Mureș
  • Formator de formatori – Institutul de training, studii și cercetare Târgu – Mureș
  • Dans modern – Institutul de dansuri și arte‚ Reina Reech’ Buenos Aires, Argentina
  • Dans contemporan – Conservatorul Regional Boulogne Billancourt, Paris, Franța (workshopuri coregrafice – Studio Hamonic, CCN Grenoble, CCN Angers, CCN Roubaix, Atelier de Paris – Carolybn Carlson, Thêâtre dui Corps Marie Claude Pietragalla, Olivier Dubois, Tanztheater Wuppertal Pina Bausch )

 

Lista celor mai importante lucrări/articole publicate și o scurtă descriere a acestora:

Interpret in opere coregrafice contemporane, music hall si creatii proprii : Franta, Romania, Argentina
Orphée, les jours heureux ( coregragfia : Gigi Caciuleanu ) Paris
Quadrix , Pleine lune,Cinq ( coregrafiile : Gigi Caciuleanu ) Karma Dance Project , Paris
Musique de chambre ( coregrafia : Alexandra Banch ) Ka rma Dance Project , Paris
Light ( coregrafia : Alice Valentin ) Karma Dance Project, Paris
Look ( coregrafia : Alice Psaroudaki ) Compania Ballet 18,6 , Paris
Pauline ( coregrafia :Catherine Cadol ) Compania Ephata , Normandie
Timides ( coregrafia : Alice Psaroudaki ) Compania Ballet 18,6 , Paris
Les mémoires d’un seigneur ( coregrafia : Olviier Dubois ) CCN Roubaix , Pas de Calais
Buni ( coregrafia : Daniel Pop, solo ) Argentina, Brazilia, Romania, Franta – turnee
Génesis ( coregrafia : Daniel Pop, duet ) Argentina, Brazilia, Roman ia, Franta – turnee
Marea ( coregrafia : Sergio Berto ) Buenos Aires
De(s)passes ( coregrafia ; Daniel Pop , duet ) Argentina, Brazilia, Romania, Franta – turnee
Le corps aimant ( performing in coregrafia; Olivier Dubois ) Paris
Refuge d’amour ( coregrafia si concept : Daniel Pop video proiect social pt ONG refugiati ) Paris, Bucuresti
Miroirs ( coregrafia; Gigi Caciuleanu , duet ) Paris, Bucuresti
Vivaldi si anotimpurile ( coregrafia : Gigi Caciuleanu ) Targu-Mures, Alba Iulia, Constanta, Bucuresti
Musicals – Coup de soleil ( coregrafia si regia ; Magali Dahan ) , Cabaret Paradis Latin (Paris ) , Hairspray ( Buenos
Aires ) , West Side Story ( Elvetia ) , Tierra de amor ( Paris ) Hit Parade ( Paris – holograme , tournage )

 

Informații cronologice cu privire la cariera candidatului și domeniul de activitate:

De origine română cu puternici rădăcini în frumoasa Transilvanie debutez cariera profesională în Argentina la Buenos Aires în urma studiilor de dans modern și music hall.

Diplomele obținute în România și participarea în diverse cercuri artistice (științe sociale, trainer of trainers, dans modern RnB sincron, canto, arte dramatice, cor bisericesc ) dans modern și music hall în Argentina, dans contemporan în Franta îmi permit testarea și dezvoltarea unei cariere pluri disciplinare căutând mereu simbioza artelor și conceptualizarea diverselor mixuri (dans-pozie, dans – arhitectura, dans-teatru, dans-video-foto, performing vocal)

Diverse roluri principale interpretate în producții românești – Grafitii, Fotografii de familie, Vivaldi și anotimpurile, Îndrăgostiții de la nouă seara, Adam’s familly; precum producții franceze, elvețiene, nemțești, argentiniene…. Musique de chambre, Quadrx, Timides, Pleine lune, Light, Look, Cinq, Miroirs, Refuge d’amour, Le corps aimant, Génesis, Buni, De(s)passes, Pauline, Oskolki, Orphée, les jours heureux… precum music halls și spectacole de cabaret, varietăți ( Paradis à la folie, West Side Story, Hit Parade, Tierra de amor )

Căutările și preocupările pe plan artstic și uman sunt în permanentă conexiune cu problemele societății actuale, libertatea de exprimare individuală și colectivă, psihologia puternic prezentă prin traumatisme sau caracteristice prezentate în evolutia personajelor create sau interpretate.

Diversitatea culturală și religioasă, proiecte sociale și afirmări cultural-politice sunt subiecte și surse de inspirație pentru cariera mea de dansator interpret, coregraf și conceptualist de evenimente socio-cultural-artistice.

 

Detalii suplimentare cu privire la realizările excepționale ale candidatului și provocările cu care s-a confruntat pentru a le atinge:

Decizii luate în urma unor reflecții, instincte și dorința de a se autodepăși în momente cruciale ale vieții: studii la Buenos Aires odată absolvit Colegiul Național UNIREA, capacitatea de a asimila și reproduce limbi străine învățate prin mimetism și conviețuire socială în diverse țări fără a face apel la gramatica sau cursuri particulare – vorbitor bilingv de engleză, franceză și spaniolă.

Creații coregrafice și conceperea unor colaborări artistice și sociale cu ONG-uri și case de producție audiovizuale, cinematografice și documentariste.

Realizarea workshop-urilor și cursurilor regulate de training corporal, dansuri moderne și tradiționale în studiouri și cluburi de dans – monitor de dans.

 

Listă a premiilor și distincțiilor importante primite de către candidat, care ilustrează realizările sale:

  • Diplomă absolvent Științe sociale – Colegiul Național UNIREA Târgu-Mureș
  • Diploma Formator de formatori – Institutul de training, studii și cercetare Târgu-Mureș
  • Diploma absolvent Dans modern – Institutul de dansuri și arte‚ Reina Reech’ Buenos Aires, Argentina
  • Diploma absolvent Dans contemporan – Conservatorul Regional Boulogne Billancourt, Paris, Franța ( workshop-uri coregrafice -Studio Hamonic, CCN Grenoble, CCN Angers, CCN Roubaix, Atelier de Paris – Carolybn Carlson, Thêâtre dui Corps Marie Claude Pietragalla, Olivier Dubois, Tanztheater Wuppertal Pina Bausch )

 

Modul în care candidatul exemplifică principiul exprimat în următoarea linie a Crezului JCI: „Lucrul în folosul umanității este cea mai nobilă formă de a munci.”

Daniel a ales ca „munca” lui să fie reprezentată de dans. El însuși declară că „dansul este un mod de viață. O dorință permanentă de mă transforma și de a transmite emoție publicului.”

Daniel chiar reușește să ne transmită emoție , prin fiecare spectacol și proiect deosebit în care se implică. Unul dintre acestea este și spectacolul „Nuit parisienne/Noapte pariziana” realizat recent și în cadrul căruia implică artiști din diverse zone, culturi, religii și din diverse tipuri de arta, depășind astfel bariere ale umanității, limite de spatiu și arătându-ne o nouă artă liberă, pe care fiecare poate să o aleagă să o accepte sau nu.

 

De ce persoana nominalizată ar trebui să fie dintre cei 10 tineri remarcabili ai României în 2017 și reprezentantul nostru în competiția internațională din 2018?

Daniel e născut pe scenă. Pe scenă prezintă și reprezintă emoție pură. În zilele acestea ne reprezintă generația de suflete de români pe marile scene ale lumi, aducând la viață piese ale marilor coregrafi, dar mai mult creând el însuși. Dacă dăm, un pic, timpul înapoi îl găsim pe scenele din Târgu Mureș dansând plin de entuziasm în trupa Palatului Copiilor din oraș. Cam în același timp juca în trupa de teatru a liceului, pe scenele naționale unde deja câștiga premii. Știa exact ce iubește și cum vrea să aducă valoare lumii.

Urmându-și pasiunea pentru dansul contemporan, Daniel a ajuns să reprezinte cu mândrie țara noastră în spectacolele care au loc atât în țară cât și în străinătate. Este un model pentru generația tânără prin pasiunea pe care o pune în dans și proiectele sale, prin faptul că și-a urmat visul care l-a purtat tocmai in Buenos Aires, prin emoția pe care o transmite publicului atunci când se află pe scenă. A acceptat și acceptă în continuare provocări, lucrează intens, se pregătește fizic și psihic luni de zile pentru a veni în fața publicului și a împărtășii din pasiunea sa și tot ce înseamnă dansul contemporan ca și formă de exprimare.